Art 4 April BS9

Wat voor een persoon is die Jeanine eigenlijk?

Rustig, Onderzoekend, Ondernemend, Serieus, Open en een Doorzetter

Hier zal ik iets vertellen over mijn privé en ook een persoonlijke ervaring die een grote bijdrage levert aan mijn professionele manier van werken.

Gezinssituatie

Sinds 1994 ben ik samen met mijn huidige man en hebben wij drie kinderen (13, 5 en 3 jaar jong). Wij hebben 9 jaar in Bristol Engeland gewoond met veel plezier. In 2014 zijn wij terug gekomen naar Nederland. Mede door deze ervaring werk ik ook graag in het Engels.

Yoga

Iets wat al lange tijd mij in mijn werk en privé ondersteund is Yoga. In het verleden ben ik lid geweest van Yoga Van Emden uit Hilversum. Dit was een ouder echtpaar wat leefde volgens de Aryuvedische leer. De avonden hier hebben veel indruk op mij gemaakt vanwege de vele verschillende aspecten die daar behandeld werden.

  • Kleuren, hun betekenissen en invloed op ons gevoelstoestand,
  • Geluid, muziek en klankschalen,
  • Energie velden zien en ervaren,
  • Astrologie en de invloed hiervan op ons lichaam en gemoedstoestand,
  • Meridianen en Acupunctuur,
  • Hoe ons lichaam anatomisch in elkaar zit,
  • Uiteraard Yoga oefeningen, meditaties, visualisaties etc.

 

Outer body experience

Mensen vinden dat ik vriendelijk ben en dat ze met gevoelige onderwerpen ook bij mij terecht kunnen. Zoals; dood, ziekte en lastige situaties die verlammend werken. Zo is voor sommige mensen het ervaren van emoties lastig en daarvoor heb ik de ‘Dans der emoties’ ontwikkeld. Dit vind ik heel fijn om te horen natuurlijk maar dit heeft ook wel te maken met een outer body experience die ik gehad heb op mijn 17e. Hierdoor heb ik beleeft wat het is om buiten mijn lichaam te zijn. Los te zijn van al het aardse en los van mijn eigen lichaam. Hierdoor heb ik ook een rotsvaste overtuiging dat wij allen een eigen ziel hebben en dat ons lichaam een vervoer en hulp middel is. Door deze ervaring weet ik ook hoe zwaar een lichaam kan voelen. Hoe het is om even ‘om het hoekje’ te kunnen kijken. Ook staat voor mij vast dat ons lichaam reageert op onze ervaringen en dat wij onze ervaringen kunnen mee blijven dragen. Positief als ook negatief heeft dit invloed op onze toekomst. Hoe wij denken en doen. Mede hierdoor heb ik bij het EVKS model een interventie ontwikkeld genaamd ‘Dans der emoties’. Deze interventie gebruik ik enkel en alleen wanneer de situatie zich voordoet dat een klant zeer veel moeite heeft met het beleven of ervaren van emoties.

Dans der emoties

Met deze interventie kan ik de klant bijstaan zodat deze een veilige ruimte heeft om de emotie wel te kunnen ervaren en hierna te kunnen kiezen deze emoties te laten gaan of mee te nemen. Met deze dans der emoties maak ik gebruik van bewegingen, ademhaling oefeningen en praten om het ervaren of beleven van de emoties te vergemakkelijken. Hierbij wil ik benadrukken dat deze interventie enkel word gebruikt met toestemming van de klant en wanneer een emoties de klant geblokkeerd heeft vooruit te kunnen gaan.

Pin It on Pinterest

Share This