Gisteren avond deed ik de oven open en tegelijkertijd viel m´n vers gemaakte ovenschotel op de vloer van de bijkeuken.

Ja, wij hebben zo´n heerlijke bijkeuken waar je alles kunt plaatsen waar je ´even´ geen tijd voor hebt om op te ruimen of weg te doen. Zo´n bijkeuken waar je de deur van dichthoud en onmisbaar is. De oven staat er; de wasmachine; alle vieze laarzen; droogrekken; mand met ongestreken blouses; spullen die weg kunnen maar waar je nog geen adres voor hebt gevonden; speelgoed dat wacht op reparatie of een nieuwe batterij die er om een of andere reden, nooit in zal komen. 🙂

Onze bijkeuken is zoiets dat sluimerend aandacht vraagt en wat je eigenlijk niet aan wilt geven want er zijn andere zaken altijd belangrijker (leuker) om nu te doen!

Tot gisteren avond, toen gebeurde het, en nu konden we niets anders dan aandacht geven aan de bijkeuken! Ineens was mijn manlief daar?! Vol energie werkten we samen aan de bijkeuken en hij werd schoon en alle zaken werden opgeruimd!

Als beloning of troost, het is maar hoe je het bekijkt, hebben we pizza besteld en met ons hele gezin genoten van deze heerlijke makkelijke maaltijd.

Soms moet er iets gebeuren om van een sluimerende zaak prioriteit te kunnen maken.

Pas dan is de umpf, energie, puf, tijd en middelen om de sluimerende zaak goed aan te pakken. In dit geval was het heel fijn om de bijkeuken met z’n tweeën op te kunnen ruimen.

Welke sluimerende zaak heb jij waarvan je nu niet van weet hoe je het aan kan pakken? Binnen jouw organisatie, op je werk, thuis of in relaties?

Voorkom een acute gebeurtenis waardoor je gelijk moet handelen en kom met mij in gesprek over de sluimerende zaak waar je net niet je vinger op kan leggen over wat het precies is en hoe je het op kan lossen maar wat wel energie vraagt.

Pin It on Pinterest

Share This