Waarom zijn die nu eigenlijk zo belangrijk?

Herkenbaar?

’Je staat in een ruimte met veel geroezemoes en mensen proberen je wat duidelijk te maken maar jij hoort woorden die niets meer betekenen voor jou.

of

‘Je zit in op de bank en kijkt naar de tv maar wat je zit te kijken gaat aan jou voorbij omdat je druk in je hoofd bent’

Dit zijn momenten waarop je hersenen een overload aan prikkels probeert te verwerken maar het lukt niet echt wanneer er steeds maar nieuwe informatie binnen blijft komen.

Nog een voorbeeld : Kinderen die in de klas soms stil voor zich uit zitten te staren of naar buiten kijken worden dan dromerig of afgeleid genoemd. Kan uiteraard dat er iets gebeurd wat de aandacht trekt van het kind maar meestal zijn ze eigenlijk hun gedachten en ingekomen informatie aan het ordenen.

Zo werkt ons brein.

Informatie die binnenkomt van buitenaf en onze eigen gedachtestroom blijven maar doorgaan. Onze hersenen proberen continu deze informatie te orden en betekenis aan te geven. Dit noemen we in de coaching ook wel ‘processen’ en is heel normaal. Sommige mensen hebben het nodig om de instroom even stop te zetten en dan gaan ze staren. Wanneer je je brein geen rust geeft en maar blijft doorgaan merk je op een gegeven moment dat je moet zoeken naar de zins volgorder van woorden, hoofdpijn krijgt of je kan niet meer helder denken en neemt besluiten om ergens maar snel vanaf te zijn. Sommige worden kribbig enzovoorts…stress bouwt op en niet meer af!

Herken je dit?

Geef jezelf en de ander even de ruimte en de rust om de gedachten te kunnen ordenen. Neem even 1 minuut een time out of zelfs maar 10 seconden is al fijn. Hierbij 2 rustmomentjes

rustmomentje link naar video 10 seconden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rustmomentje Link naar 10 seconden video

 

Rustmomentje link naar video 7 seconden

 

Rustmomentje link naar video 9 seconden

 

Rustmomentje link naar video 14 seconden

 

Rustmomentje link naar video 12 seconden

Pin It on Pinterest

Share This