Coach Jeanine Professioneel

Activeren, motiveren, ondersteunen en helpen van mensen

 

Het ontroert mij wanneer ik iemand weer creatief zie gaan nadenken en enthousiast aan de slag zie gaan met zijn of haar eigen ideeën.

Ik geloof dat mensen van nature altijd hun situatie willen verbeteren. Willen blijven ontdekken en hun blikveld willen verbreden.

Als dit op een van de acht levensgebieden niet lukt is dat meestal te overzien maar wanneer er meerdere levensgebieden tegelijk vast gaan lopen en het ,zogezegd, niet meer lukt dan verdwijnt de energie, zelfvertrouwen, passie, enthousiasme en het vermogen om oplossingen te vinden voor de langere termijn.

Mensen gaan keuzes maken, communiceren en zich gedragen op een manier die op zichzelf weer voor allerlei andere problemen zorgen waardoor mensen alleen maar verder van hun wensen en doelen verwijderd raken.

 

Ik help mensen weer in verbinding te komen met zichzelf,
hun creatieve vermogen om oplossingen te vinden
voor de vele uitdagingen die zij tegen komen.

 

Door samen te werken kunnen wij alle aspecten van een onderwerp onderzoeken, verschillende perspectieven ontdekken en nieuwe strategieën, creëren en uitproberen om uw wens in vervulling te laten gaan. Ik ondersteun mijn coachees bij het ondernemen van acties en motiveer hen door te zetten om zo dichtbij mogelijk bij hun wens te komen. Het is fantastisch om mensen vol energie zelfstandig verder te zien gaan.

Ik zie mensen bouwen aan nieuwe positieve, duurzame en persoonlijke strategieën waarmee ze nieuwe kansen creëren voor henzelf en hun omgeving. Niet alleen tijdens onze samen werking maar ook in hun toekomst.

 

Internationale Coach Federation ICF

Ik ben een geaccrediteerde coach aangesloten bij de wereldwijde coach branche organisaties Internationale Coach Federation ICF. Hierdoor blijf ik via webinars, peer to peer coaching en professionele bijeenkomsten mijzelf professioneel ontwikkelen.

Persoonlijk vind ik professionaliteit zeer belangrijk en vind ik dat het coach vak wel beter begrepen mag worden in Nederland.

 

 

Met welk onderwerp kan ik bij jouw terecht?

 

Dit is een van de meest gestelde vragen daarom hierbij een toelichting.

Het onderwerp is ondergeschikt. Dat is beetje jammer he. Het gaat erom dat iemand zich vastgelopen voelt tussen zijn hart, zijn hoofd en wat ze moeten of willen doen.

Klanten van mij hebben altijd een puzzel of gevecht in hun hoofd tussen wat ze wel willen maar niet durven of kunnen doen. Ze merken dat er iets van hen gevraagd word wat ze misschien wel begrijpen maar hen nu niet lukt.

Ik coach volwassen die het gevoel hebben dat ze vast aan het lopen zijn. Die maar niet kunnen bereiken of doen wat ze wel willen.

Ik coach hen op mentaal en emotioneel vlak gebied zodat zij hun gedrag en communicatie beter kunnen afstemmen op wat ze willen bereiken.

Tot nu toe zijn de volgende onderwerpen voorbij gekomen:

 • Na het krijgen van kinderen weer aan het werk gaan.
 • Van functie wisselen op het werk waarbij andere vaardigheden en skills werden gevraagd.
 • Scheidingen en verschillende vormen waarbij een nieuw bestaan moet opgebouwd worden.
 • Leerkrachten die betere werkrelatie wilden met hun leerlingen en/of studenten.
 • Leerkrachten die werken met de 21 eeuwse vaardigheden en executieve vaardigheden.
 • Mijn einde hier op aarde nadert. Hoe ga ik hiermee om?
 • Ondersteuning bij het proces van een terminaal zieke partner.
 • Twintigers die zelfstandig wonen en werken en vastlopen in alles wat er op hen afkomt.
 • Mijn kind gaat het huis uit en nu?
 • Tieners die willen uitvliegen maar moeite hebben hiermee. Hierbij komt ook de ouder in beeld

 

Zoals je ziet allemaal onderwerpen waarbij mensen iets uit te puzzelen hebben in hun hoofd en met hun emoties.
Hoe kan je communicatie en gedrag in deze tijden jezelf het beste helpen?

Bij deze vraagstukken is het fijn iemand te hebben die:

 • Buiten je eigen netwerk staat.
 • Volledig vertrouwelijk is.
 • Geen oordeel heeft.
 • Je de ruimte bied je eigen weg te kunnen vinden, creëren en bewandelen.

 

Klanten van mij voelen zich opgelucht en vrijer na onze samenwerking.
Wat ik terug krijg is dat ze vrijuit hebben kunnen spreken, eindelijk er echt geluisterd werd naar hen.

Wanneer ik klanten enige tijd na onze samenwerking tegen kom weten ze nog wat we precies gedaan hebben en hoor ik wat ze er nog steeds mee doen.
Ze bouwen verder op wat we hebben gedaan en dat vind ik geweldig mooi.

Als coach weet ik nooit alle ins en outs van iemands situatie of proces waar hij inzit.
Ik hoor vaak achteraf waar onze samenwerking in iemands proces een bijdrage heeft gehad en welke dit is.

Dit vind ik altijd zo bijzonder en dit geeft mij energie om door te gaan.

 

Een greep uit mijn werk ervaring voordat ik met coaching begon

 

 • Nederlandse les gegeven aan volwassenen bij Stoke Lodge adult learning centre te Bristol. Ik heb hier erg van genoten. Hiervoor heb ik zelf de lessen moeten ontwikkelen, geven en organiseren.
 • Gewerkt voor het UWV bij het eerste lijn contact met klanten.
 • Cursussen gegeven voor FNV Bondgenoten op vrijwillige basis als kaderlid in Rotterdam. Cursussen waren; met pensioen gaan, Vervelende baas of collega, Wil ander werk wat nu? en onderhandelen.
 • Gastlessen gegeven op groenscholen in Nederland. Zelfstandig georganiseerd met materiaal van FNV bondgenoten. Onderwerpen waren COA, werkhouding en verwachtingen tussen medewerker en werkgever.
 • Gewerkt op verschillende HRM afdelingen in verpleeghuis organisatie en middelbare scholen. Dit was in Roosendaal en Bergen op zoom. De werkzaamheden liepen zeer uit een maar waren altijd ter ondersteuning van het personeel van de organisaties
 • Nationale enquête gehouden voor bloemenbranche in samenwerking met FNV Bondgenoten over het werken in een bloemenwinkel en de bloemen CAO die toen nog erg jong was.
 • In verschillende bloemenzaken gewerkt in Hilversum en Laren ( NH). De werkzaamheden hier waren zeer veelzijdig van bloemstukken maken voor shows, bruiloften en begrafenissen tot het in de winkel staan waarbij alle achter de schermen werkzaamheden bij horen en het werken met klanten. Hierbij opleiding ZB  Zelfstandig Bloemisten opleiding gedaan bij het Florens college te Naarden.
 • Mijn eigen schilderijen verkocht.
 • Deel uitgemaakt van het Jongeren platform het JOB in Hilversum, specifiek voor het onderwerp jongerenhuisvesting waarvoor ik gesproken heb met gemeente en woning coöperaties. O.a. ook verschillende acties ondernomen ter verbetering van jongerenhuisvesting in Hilversum.
 • Klasse-assistent geweest op een LOM school en gewerkt op een kinderboerderij voor de Agogisch werk opleiding.
 • Gewerkt voor een thuiszorg organisatie in het Gooi waarbij ik gezinnen en ouderen hielp vooruit te komen en in de huishoudelijke verzorging.

 

Hoe ben ik coach geworden?

 

Dit is ook een vraag die ik veel krijg vandaar deze uitleg hier.

Mijn achtergrond ligt in het Agogisch werk. Sociaal cultureel werk.
Ik heb altijd de drive gehad om mensen te ondersteunen, activeren, motiveren en te helpen.

Zo heb ik gewerkt als klasse assistent en heb ik bij een jongeren platform gezeten. Ook heb ik gewerkt op verschillende personeelszaken afdelingen bij middelbare scholen en zorg organisaties.

Ook heb ik 5 jaar in de bloemen als bloemist gewerkt. Waar ik bruid en grafwerk maakte, winkels aankleedde en de gebruikelijke winkel boeketten en kerst stukken maakte.

Met mijn man ben ik in 2004 naar Bristol in Engeland verhuisd. Daar heb ik Nederlandse les gegeven, aan volwassenen. Iets wat ik nooit had gedacht ooit te doen met mijn dyslexie, maar ging prima. Was super leuk.

Hier kreeg ik ook de kans om een professionele coach op leiding te doen. Dat heb ik in London bij CTI, The Coaches Institute gedaan in de Co-Active coaching methode.  Deze word in Nederland bij schouten en Nelissen gegeven.

In 3 jaar tijd heb ik toen in 2013 mijn eerste ACC accreditatie behaald bij de ICF Internationale Coach Federatie. Dit is de oudste en de grootste professionele coach brancheorganisatie ter wereld.

Deze accreditatie moet ik elke 3 jaar vernieuwen met de nodige studiepunten en mentoruren.
Ik werk sinds 2010 als professioneel coach met volwassenen.

Is dit het antwoord op je vraag?
Wil je meer weten neem gerust contact met mij op

email: jeanine at jehcoaching.nl
Telefoon nummer: 0652094311

JEH Coaching

Neem contact op met Jeanine en verkort de tijd dat u aan het zoeken bent naar een nieuwe status quo. Dit bespaard u tijd, energie, moeite en geld die u, na de samenwerking met Jeanine, doelgerichter en effectiever kunt inzetten.

Nederheide 16A, Woensdrecht

0652 094 311

jeanine at jehcoaching.nl

Internationale Coach Federation ICF

ICF is de normstellende Coaching beroepsorganisatie van professionele coaches wereldwijd. Bestaat al meer dan 20 jaar en heeft meer dan 25000 leden.

Ik werk volgens hun gedrags- en Ethische- code en ik ben lid van de Nederlandse ICF Chapter.

Laatste Blog

Volg en like ons op

Pin It on Pinterest

Share This