Wie is Jeanine Hamaker

Rustig, Onderzoekend, Ondernemend, Serieus, Open en een Doorzetter

Hier zal ik iets vertellen over mijn privé leven en persoonlijke ervaringen die een grote bijdrage leveren aan mijn professionele manier van werken.

 

Gezinssituatie

Sinds 1994 ben ik samen met mijn huidige man en hebben wij drie kinderen (13, 5 en 3 jaar, 3 heerlijke pubers).

Wij hebben 9 jaar in Bristol Engeland gewoond met veel plezier. Sinds 2014 zijn wij terug in Nederland.
Mede door deze ervaring werk ik ook graag in het Engels.

Yoga

Iets wat al lange tijd mij in mijn werk en privé ondersteund is Yoga in de breedste zin van het woord.
Wat mij hierin aantrekt is de hoeveelheid aan verschillende aspecten die allemaal hun eigen invloed hebben op een persoon, de situatie en de wensen van deze persoon.

Wanneer ik met iemand samen werk kijk ik op holistische wijze deze persoon. Zo kijken we samen naar alle aspecten die van invloed kunnen zijn op het onderwerp, de situatie en de doelen waaraan wij werken.

In het verleden ben ik 5 jaar lid geweest van Yoga school van Emden uit Hilversum.
Dit was een ouder echtpaar wat leefde volgens de Aryuvedische leer.
De wekelijkse avonden hier hebben veel indruk op mij gemaakt vanwege de vele verschillende aspecten die we daar behandelden.

  • Kleuren, hun betekenissen en invloed op ons gevoelstoestand,
  • Geluid, muziek en klankschalen,
  • Energie velden zien en ervaren,
  • Astrologie en de invloed hiervan op ons lichaam en gemoedstoestand,
  • Meridianen en Acupunctuur,
  • Hoe ons lichaam anatomisch in elkaar zit,
  • Uiteraard Yoga oefeningen, meditaties, visualisaties etc.

 

Ik weet dat sommige mensen Yoga zweverig vinden.
Veel van de onderwerpen binnen deze stroming kun je niet met het blote oog zien en is daarmee niet voor iedereen toegankelijk.
Het volgende onderwerp is voor deze mensen vaak al helemaal een raadsel maar voor mij, met de ervaring van een outer body experience, super logisch.

 

Dans der emoties

Emoties ervaren we, ze komen en gaan.
Situaties die we meemaken laten altijd op een of andere wijze een indruk op ons achter. Deze indruk is soms in ons verankerd en dragen we zo met ons mee.

Tijdens mijn werk kom ik soms deze situatie tegen en dan pas ik deze techniek toe. Bij deze techniek sta ik naast de persoon waarmee ik samen werk zodat deze een veilige ruimte heeft om een emotie die los wil komen wel te kunnen ervaren. Door gebruik te maken van bewegingen, ademhaling oefeningen en praten kan de persoon de emotie ervaren of beleven en los laten.

Hierbij wil ik benadrukken dat deze ‘dans der emoties’ enkel word gebruikt met toestemming van de klant en wanneer een emoties de klant geblokkeerd heeft  om vooruit te kunnen gaan.

Outer body experience

Mijn eigen outer body ervaring is geweest toen ik 17 jaar jong was en toen was ik daar best even van onder de indruk. Ik heb ervaren en beleeft wat het is om buiten mijn lichaam te zijn. Los te zijn van al het aardse en los van alle stemmen en meningen die je zo in je hoofd kunnen bezig houden.

Hierdoor heb ik ook een rotsvaste overtuiging dat wij allen een eigen ziel hebben en dat ons lichaam een vervoer en hulp middel is. Door deze ervaring weet ik ook hoe zwaar een lichaam kan voelen. Hoe het is om even ‘om het hoekje’ te kunnen kijken.

Nu ervaar ik het voordeel dat ik echt los kan zijn van een situatie. Hiermee bedoel ik dat ik echt met iemand samen aan zijn of haar onderwerp of situatie kan werken zonder daar mijn eigen filters en ervaringen door in de weg te laten staan.

Ik merk dat mensen het makkelijk vinden om over gevoelige onderwerpen met mij te kunnen praten. Zoals; dood, ziekte en lastige situaties die verlammend werken.

Voor sommige mensen is het ervaren van emoties lastig en door mijn outer body ervaring kan ik heel goed naast iemand staan om zo de persoon de veiligheid te bieden zijn of haar emoties te kunnen ervaren. Dit doe ik door gebruik te maken van de ‘Dans der emoties’.

Door de outer body ervaring en de vele kennis die ik daarna heb opgedaan ben ik er ook van overtuigd dat ons lichaam reageert op onze ervaringen en dat wij onze ervaringen kunnen mee blijven dragen. Positief als ook negatief heeft dit invloed op de keuzes die wij maken en dragen deze ervaringen bij aan onze toekomst.

Door mijn opgedane kennis en ervaring in het werk als coach heb ik gaande weg het motivatie EVKSmodel® en een activiteit ontwikkeld genaamd ‘Dans der emoties’. Deze ‘Dans der emoties’ gebruik ik enkel en alleen wanneer de situatie zich voordoet dat een klant zeer veel moeite heeft met het beleven of ervaren van emoties. En deze klant zich veilig voelt om de emoties toch te gaan ervaren met als doel deze emoties te kunnen loslaten zodat een vrijere toekomst gecreëerd kan worden.

Wonen in het buitenland

9 jaar hebben wij als expats in Bristol UK gewoond. De ervaringen die wij tijdens deze mooie tijd hebben opgedaan zijn zeker van grote invloed op mijn manier van werken. Dit is immers waar ik met het coaching als professioneel vak ben begonnen.

De Engelse taal is mij hierdoor wel bekend en ik werk er dan ook graag in. De Engelse taal heeft vele verschillende mooie gezegden die heel specifiek emoties en situaties kunnen uitleggen.  Hiernaast heeft de Engelse cultuur en manieren van omgang ook zeker invloed op hoe ik situaties en onderwerpen benader.

Deze tijd in Engeland heeft mij ook veel ervaring gegeven met grote veranderingen in het opbouwen van een nieuw leven.

Dyslexie

Het is je misschien al opgevallen aan mijn taalgebruik en ja ik ben Dyslectisch.

Ik kan linken leggen tussen zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken lijken te hebben wat het inzicht in lastige situaties enorm verbreed. Zo ben ik ook zeer creatief met potloden en kan ik goed denken buiten bestaande structuren. Ik kom altijd waar ik wezen wil want mijn richtingsgevoel werkt goed.

Nieuw paden creëren en oplossingen vinden daar ben ik goed in maar vraag mij deze niet uit te schrijven in tekst….Dit kost mij heel veel energie en hoofdpijn. Het lezen van stukken en films kijken kan ik rustig meerdere malen doen want voor mij is het alsof ik het weer voor de eerste keer is.
Praten, overleggen en discussiëren dat werkt het beste en zo ontstaan de mooiste dingen.

Ik ben heel blij dat tegenwoordig dyslexie bekend en erkend is. Ik ben opgegroeid in de jaren 80 en toen kon ik koffie gaan zetten voor de alle leerkrachten van de school omdat sommige leerkrachten vonden dat ik te dom was om te leren…..gelukkig heeft mijn moeder mij meegenomen naar een Touch for Health therapeut wat mij enorm heeft geholpen.

Wil je  meer weten over Dyslexie?

Hier is een zeer interessante Tedx talk van Dean Bragonier.

Het filmpje duurt 16 minuten.

 

JEH Coaching

Neem contact op met Jeanine en verkort de tijd dat u aan het zoeken bent naar een nieuwe status quo. Dit bespaard u tijd, energie, moeite en geld die u, na de samenwerking met Jeanine, doelgerichter en effectiever kunt inzetten.

Nederheide 16A, Woensdrecht

0652 094 311

jeanine at jehcoaching.nl

Internationale Coach Federation ICF

ICF is de normstellende Coaching beroepsorganisatie van professionele coaches wereldwijd. Bestaat al meer dan 20 jaar en heeft meer dan 25000 leden.

Ik werk volgens hun gedrags- en Ethische- code en ik ben lid van de Nederlandse ICF Chapter.

Laatste Blog

Volg en like ons op

Pin It on Pinterest

Share This