Het EVKS model®

Leuk dat je meer wilt weten over het EVKSmodel®. 

Het EVKSmodel® is een zelf reflectie en motivatie model in een. Het is ontstaan vanuit de professionele coaching waarbij de coach de coachee een veilige ruimte en ondersteuning biedt om:

  • Een breed inzicht te verkrijgen in zijn eigen Onderwerp, Situatie en of Doel (OSD).
  • Vrijuit te kunnen denken, spreken, uit proberen etc.
  • De meest effectieve manier van omgang en aanpak met het OSD te vinden
  • De coachee dichterbij zijn of haar doel te laten komen en te realiseren

 

Het model heeft grote raakvlakken met de 21 eeuwse vaardigheden en de executieve vaardigheden. Het bied namelijk een duidelijke structuur om bewust aan deze vaardigheden te kunnen werken. Hierdoor is dit model ook heel fijn om met studenten en leerlingen te gebruiken. wil je meer weten over EVKS binnen het onderwijs? EVKSmodel® en het Onderwijs

Het model geeft een gezamenlijke taal waardoor je het model in een sessie als ook tijdens de ondersteunende gesprekken EVKeS tussendoor kunt gebruiken. Dan ga je even ‘EVKeSsen’

De ervaring leert dat het een manier van denken word waarmee je ook voor jezelf een puzzel in je hoofd snel overzichtelijk en helder kunt krijgen.

Kortom een model met een heldere basisstructuur dat vele verschillende mogelijkheden bied waarop je het kan inzetten bij de ondersteuning van coachees, klanten, leerlingen en studenten.

 

Waar komt het EVKSmodel® vandaan?

Het EVKSmodel® komt vanuit de professionele coaching en is ontstaan in 2010/2011. Inmiddels is het model ontwikkeld en geregistreerd.

Tijdens het werken met coachees werd mij duidelijk dat in ieder zijn te behalen onderwerp, situatie en doel de volgende 4 focus gebieden altijd aan bod komen. Dit bleek ook uit de verslagen van de coaching sessies die ik had met mijn coachee klanten. Het verraste mij zeer dat een gesprek zich zo vormt en iedereen zijn verhaal deze 4 focus gebieden in zich heeft. Kennelijk is een verhaal altijd een mix van iemands ervaringen, verwachtingen, kennis en spanning.

Vanaf nu ben ik de coachees anders gaan benaderen en zette ik een verhaal dat iemand vertelde gelijk in de 4 focus gebieden. Dit zorgde voor veel tijd winst en de coachee kreeg zo gelijk een duidelijk overzicht van de puzzel in zijn of haar hoofd. Ook zag de coachee zelf de verbindingen tussen de verschillende aspecten die benoemd waren. De coachees konden zo snel weer de controle terug pakken en zelf sturing geven aan de te zetten stappen.

Daar kwam gelijk een volgend onderdeel naar boven. Namelijk het ondernemen van de benodigde stappen om het gezette doel te kunnen realiseren. Ik merkte dat iedereen een zin heeft of een frase die hij of zij tegen zichzelf zegt wanneer een te nemen stap een uitdaging is. Dit helpt de persoon om toch de stap te gaan zetten. En zo bleek ook dat zelfreflectie en gemotiveerd blijven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Als persoon moet je wel jezelf een bepaalde drempel over helpen om de stappen te zetten die nodig zijn om je dichter bij je doel te brengen. Uit de vele zinnen die ik te horen kreeg heb ik 3 zogenoemde motivatie zinnen geselecteerd. Deze zinnen kwamen eigenlijk altijd op enig moment gedurende een coaching periode aan bod en bracht de coachee dichter bij haar of zijn doel. Als een soort cadeau aan zichzelf.

Meer weten? Kijk ook op Facebook EVKSmodel

Wil je meer weten over EVKS en het onderwijs? Lees dan het blog Onderwijs en het EVKSmodel®

 

Klinkt dit misschien allemaal erg vaag?

 

Een voorbeeld:

Een bedrijfseigenaar van een lokaal magazine werkt zich een slag in de rondte om de maandelijkse deadline te kunnen halen. Wanneer de deadline is behaald heeft hij een week nodig om bij te komen. Hiermee verliest hij kostbare tijd waardoor de productie van het volgende magazine in steeds kortere tijd plaats moet vinden. Dit bezorgd hem veel spanning wat ook weer zijn negatieve uitwerking heeft op de hele situatie.

Door aan de slag te gaan met het EVKSmodel® ziet hij de verbanden tussen de verschillende ervaringen en verwachtingen die hij heeft opgedaan met het managen van zijn magazine. Hij ontdekte dat hij dat het tijd was voor een efficiënter productie proces. Door op dit gebied gerichte kennis op te zoeken heeft hij zijn totale productie efficiënter en effectiever kunnen maken.

Dit was een proces van 10 maanden waarbij wij eerst rust hebben aangebracht in de situatie zodat de spanning lager werd en er ruimte ontstond om de lange termijn oplossingen te kunnen creëren. 

Door een zeer goede doelzetting, plan van aanpak, blijvende ondersteuning van Jeanine en het EVKSmodel® heeft deze bedrijfseigenaar inmiddels, en we spreken nu enkele jaren na de samenwerking, niet een maar vier magazines en meerdere medewerkers.

 

Nog een voorbeeld:

Een vrouw staat op een keerpunt in haar leven. Vanwege lichamelijke en geestelijke klachten kan ze niet meer terug in haar oude werk.

Zij merkt dat ze gevoelsmatig verlamt is geraakt. Ze gaat in gedachte, steeds terug naar wat er allemaal gebeurt is. Dit geeft spanning dat haar veel energie kost. Energie dat ze hard nodig heeft om een nieuw leven op te bouwen.

Door samen met het EVKSmodel® aan de slag te gaan ziet zij wat haar verwachtingen zijn voor de toekomst. Ze merkt dat deze niet zo positief zijn en ook niet duidelijk. Ze heeft nog geen ervaring met het bewust creëren van een nieuwe toekomst en ze ervaart hier niet veel support bij vanuit haar sociale omgeving.

Het EVKSmodel® geeft haar helder inzicht in welke praktische en emotionele stappen er nodig zijn om weer vooruit te kunnen komen. Wij maken gezamenlijk een goed plan van aanpak waarbij support versterking en doelgericht kennis opdoen van verschillende onderwerpen een grote rol spelen. 

Het neemt 6 maanden in beslag. Mede door Jeanine haar coaching blijft ze bouwen aan een beter support netwerk en het vergroten van haar zelfvertrouwen. Na de samenwerking vind zij weer nieuw, passend werk.

 

Wil je meer weten?

Neem contact op met Jeanine om te bekijken wat het EVKSmodel® voor uw situatie of organisatie kan betekenen.
Wilt u meedoen met een EVKS doelgericht workshop?
Kijk op https://www.facebook.com/evksmodel/

JEH Coaching

Neem contact op met Jeanine en verkort de tijd dat u aan het zoeken bent naar een nieuwe status quo. Dit bespaard u tijd, energie, moeite en geld die u, na de samenwerking met Jeanine, doelgerichter en effectiever kunt inzetten.

Nederheide 16A, Woensdrecht

0652 094 311

jeanine at jehcoaching.nl

Internationale Coach Federation ICF

ICF is de normstellende Coaching beroepsorganisatie van professionele coaches wereldwijd. Bestaat al meer dan 20 jaar en heeft meer dan 25000 leden.

Ik werk volgens hun gedrags- en Ethische- code en ik ben lid van de Nederlandse ICF Chapter.

Laatste Blog

Volg en like ons op

Pin It on Pinterest

Share This